Template Statut Asociatie, Act constitutiv si Regulament de Ordine Interioara [UPDATE 2020-2021]
Dragi colegi, atasat aveti documentele actualizate pentru:
 
  • Actul constitutiv al unei asociatii Rotary Club, in conformitate cu Ordonanta 26/2000 – document care se depune la tribunal;
  • Statutul unei asociatii Rotary Club, in conformitate cu “Standard Rotary Club Constitution” completat cu prevederi ale OG 26/2000 – document care se depune la tribunal. Acesta se poate modifica doar prin deciziile Council on Legislation odata la 3 ani si este obligatoriu pentru toate cluburile Rotary din lume.
Aceste doua documente stau la baza inregistrarii clubului in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor si a functionarii lui ca asociatie in Romania. Este recomandat cu tarie ca cele doua documente sa fie depuse la tribunal prin intermediul unei case de avocatura care sa prezinte judecatorului informatii suplimentare. Membrii comitetului clubului trebuie sa furnizeze avocatului cazierele fiscale, dar avocatul le poate solicita direct la ANAF pentru a nu intarzia procesul de inregistrare la tribunal si a evita iesirea cazierelor din valabilitate.
 
  • Regulamentul de ordine interioara al unui Club Rotary care se face pe baza “Recommended Rotary Club Bylaws”. Acesta are cateva prevederi obligatorii, dar clubul este cel care isi defineste modul de organizare si functionare (tipul de club, tipul de intalnire si frecventa acestora, criteriile de asiduitate, modalitatea de acceptare a noilor membri, etc.)
Toate aceste documente au explicatii si culori pentru ca sa fie mai usor de inteles/aplicat de catre cluburi.
 
Cu drag,
Fredi Calinoiu
District Governor 2020-2021
D2241 Romania si Republica Moldova