Stiri COVID-19
China anunță, după teste clinice, că medicamentul antiviral pentru gripă Favipiravir este eficient împotriva COVID-19

China a finalizat cercetările clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocate de noul coronavirus, COVID-19, a anunţat marţi un oficial citat de agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Favipiravir, un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a demonstrat reacţii adverse evidente în studiul clinic, a declarat într-o conferinţă de presă Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Farmec, gata să scoată pe piață cinci noi dezinfectanți

Compania clujeană de cosmetice Farmec cere grăbirea procesului de autorizare pentru cinci noi produse dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe.

“Am luat legătura cu Ministerul Sănătăţii, respectiv cu Comisia de biocide, pentru a grăbi autorizarea unui număr de cinci produse dezinfectante, atât pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe. Este foarte important să subliniez faptul că avizul normal pentru produse dezinfectante se obţine de la Comisia biocide în 2-3 luni”, spune, Mircea Turdean, director general al Farmec Cluj, cel mai mare producător local de cosmetice.

Turdean susține că a luat legatura şi cu Ministerul Economiei pentru a ajuta compania în acest demers, conform ZF.ro

România începe să producă măști medicinale, combinezoane și biocide pentru a nu mai depinde doar de import
 

După ce România și întreaga Europă se confruntă cu o criză majoră de măști sanitare, combinezoane pentru medici și biocide, în contextul epidemiei de COVID-19 (coronavirus), Ministrul Economiei, a anunțat că a 

discutat deja cu reprezentanții din industria de confecții, iar aceștia sunt mai mult decât dispuși să schimbe linia de producție și să înceapă să scoată pe piață măști medicinale și combinezoane.Add text here
Statistica paturi
Suntem pe locul 4 in Europa la numarul de paturi de terapie intensiva la 100 de mii de locuitori dupa Germania, Luxemburg si Austria. In comparatie cu Italia, noi avem 21,4 si ei au 12,5. Germania are 29,2.