1% dintre noii născuți au malformații cardiace. Mai mult de 1500 de copii în România, în fiecare an. Circa 800 dintre ei au nevoie de intervenții prin operație sau cateterism. În 2010, circa 400 dintre aceștia puteau fi operați în România în secții de chirurgie cardiacă pentru adulți. 
 
În universitățile de medicină din România nu a existat specializarea de chirurgie cardiacă pediatrică.
Câțiva dintre cei rămași puteau fi operați în câteva spitale private cu mari eforturi financiare din partea părinților, iar alții erau trimiși în Europa pentru a fi operați cu costuri de 5-10 ori mai mari decât în România, costuri acoperite de noi toți!!!
 
Dar ce se întâmplă cu restul, majoritatea provenind din medii defavorizate?
Noi, Rotarienii nu-i putem lăsa să moară sau să trăiască cu afecțiuni cardiace severe!
 
De aceea, preluând inițiativa RC Pitești, continuată de către RC Iași 2000, care trimiteau copii în Israel prin intermediul fundației “Save a Child's Heart” pentru a fi operați la spitalul Wolfson, în 2012 proiectul devine proiect districtual sub numele “Salvați Inima unui Copil” la inițiativa PDG Radu Popescu.
 
În spatele proiectului se află oameni, cifre, determinare, ambiție, perseverență, dragoste pentru viață. Din punct de vedere financiar, programul s-a bucurat de Global Grant-uri însumând aproape 1 milion de dolari la care clubul gazdă din România a fost Rotary Club Pipera.

PREZENTARE Proiect

Descarcă în format PDF

 

REZULTATE România până în 2022

Descarcă în format PDF