Proiecte Rotary
Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis - ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULU

Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis susţine material eforturile Crucii Roşii Române – Filiala Alba şi centre de recuperare pentru copii şi adulţi cu handicap din judeţul Alba în pandemia COVID – 19.

Ieri, 24.03.2020, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis a donat către Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba 30 de pachete cu alimente de strictă necesitate, în valoare de 2.700 lei. Ajutorul materiale are ca unic scop susţinerea activităţii desfaşurată de Crucea Roşie pentru ajutorarea exclusivă a persoanelor de pe raza judeţului Alba, aflate în carantină şi izolare la domiciliu, în conformitate cu ORDINUL nr. 414 din 11 martie 2020 emis de Ministerul Sănătăţii.

Cluburi Rotary din Bihor si Rotaract Oradea si-au dat mana pentru un scop comun.

În această situație dificilă prin care trece țara noastră în acest moment, Cluburile Rotary din Bihor și-au dat mâna pentru un scop comun, adoptând împreună ca domeniu prioritar sănătatea comunității noastre.
Astfel:
🔸ROTARACT ORADEA a donat 34.000 lei
🔸ROTARY ORADEA- 30.000 lei
🔸ROTARY CLUB ORADEA ART NOUVEAU- 29.000 lei
🔸ROTARY MARGHITA- 25.000 lei
🔸ROTARY 1113- 24.000 lei
🔸ROTARY BĂILE FELIX- 23.000 lei, însumând 165.000 le
Mai multe Cluburi Rotary din Bihor au donat 165.000

Dacă la nivel individual noile restricții sugerează izolarea, la nivel simbolic acest îndemn rotarian promovează aparent paradoxal tocmai unitatea globală a acțiunilor menite să realizeze o schimbare în bine a comunității, prin noi înșine.

La nivelul județului Bihor există mai multe Cluburi Rotary care și-au stabilit fiecare diverse domenii prioritare precum sprijinirea educației, dezvoltarea economiei locale, furnizarea apei curate și a sistemelor de salubrizare, promovarea igienei,proiecte de asistență socială pentru colectivitățile defavorizate,promovarea păcii, precum și lupta împotriva bolilor.

Cluburile Rotary băimărene au acționat rapid și eficient pentru ca personalul medical să nu devină victimă inocentă.
 
Familia Rotary din Baia Mare, alături de mulţi oameni cu suflet şi preţuire pentru sănătatea fiecăruia, își doresc să lupte alături de medicii din Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare împotriva Covid-19. 
Alătură-te și TU, acestei campanii de strângere de fonduri, pentru a achiziţiona echipamente de protecție pentru EROII noștri - personalul medical, dar și a unui aparat de ventilaţie pulmonară şi consumabilele necesare, aparat atât de necesar pacienților aflați în stare critică!
Uniţi donăm pentru SĂNĂTATEA noastră!

Rotary Club Târgoviște - Donații însumând 250.000 RON

Add text here

Alătură-te Rotary Club Târgoviște în efortul de a proteja comunitatea locală de efectele COVID-19!

Rotary Club Târgoviște împreună cu sponsorii săi vin în sprijinul comunității locale și a Spitalului Județean Târgoviște cu donații de echipamente atât de necesare pentru susținerea vieții bolnavilor cu complicații la COVID-19.
Astfel, pana in acest moment Rotary Targoviste a reușit să strângă suma de 250.000 lei, din care s-au cumpărat 4 ventilatoare și un videolaringoscop necesar examinării efectelor virusului asupra organismului. Spitalul Județean Târgoviște a intrat de astăzi in posesia primului ventilator, urmand ca în zilele următoare să ajungă și restul echipamentelor.

 

Rotary Club SATU MARE - Donații însumând 150.000 RON.

Pentru că împreună suntem mai puternici, familia Rotary Satu Mare alături de Rotaract si Interact, se alătură luptei împotriva crizei generate de Corona virus. 

Prin eforturi proprii și cu ajutorul unor oameni mărinimoși, Rotary donează secției ATI a Spitalului Județean Satu Mare un ventilator pulmonar mecanic, atât de necesar bolnavilor de Covid-19, în aceste vremuri incerte. Prețul aparatului este de aproximativ 190.000 lei, tva inclus, din care am reușit să strângem până acum din surse proprii suma de 150.000 lei.

Alătură-te și TU demersului nostru! Donează atât cât poți oferi! Orice gest de bunăvoință valorează mult pentru noi, pentru cadrele medicale și pentru cei mai puțin norocoși. 

Îți mulțumim pentru solidaritate și te rugăm să dai vestea mai departe, din om în om, familei tale, prietenilor tăi, fimelor din jurul tău. Arată că-ți pasă!

Donațiile se pot face în contul Asociației Clubul Rotary Satu Mare, RO50 INGB 0000 9999 0290 1863, ING Bank, sau pe website-ul https://rotarysatumare.ro

Rotary Club Lugoj - Aparatură de zeci de mii de euro pentru spitalul din Lugoj
Prin intermediul unui global grant în valoare de 42.500 de euro, la care și-au adus aportul și Rotary Club Muhlhausen și Rotary Club Cantersteen Brusselles, alături de coordonatorul de proiect Rotary Club Lugoj, la Spitalul Municipal Lugoj au sosit două aparate de ventilație mecanică, care au venit exact în momentul declanșării crizei de coronavirus, având în vedere faptul că acum sunt tot mai greu de obținut de către spitale, trei monitoare funcții vitale pacient și o linie imuno-hematologică pentru transfuzii, aceasta din urmă asigurând alinierea spitalului lugojean la standardele prevăzute pentru procedura de transfuzii.
Rotary Club Râmnicu Vâlcea - alături de Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. 
Rotary Club Râmnicu Vâlcea donează Spitalului Județean de Urgență Vâlcea un Video laringoscop de ultimă generație, extrem de util în examinarea pacienților, inclusiv a celor atinși de pandemia cu noul coronavirus. Aparatul asigură eliberarea facială a căilor respiratorii oferind o imagine de înaltă definiție a cavității pe un ecran color touch-screen. Cu ajutorul acestui instrument se pot obține filme și fotografii ale zonei explorate. Aparatul are în dotare lame de utilizare pentru nou-născuți, copii, adulți, obezi și persoane cu probleme ale căilor respiratorii.
Rotarienii vâlceni au dezvoltat în cei peste 25 de ani de activitate multe programe dedicate activității medicale din spitalele județene și locale, de la dotarea cu echipamente specifice și până la modernizarea unor secții medicale. Pandemia cu noul coronavirus este o provocare pentru personalul medical, în primul rând, în sprijinul căruia venim acum cu această contribuție tehnică. Suntem încrezători în profesionalismul corpului medical care acționează în instituțiile de profil din județul Vâlcea și încurajăm pe toți cei care pot contribui la reușita efortului de salvare a sănătății publice.
Bogdan PISTOL
Președinte Rotary Râmnicu Vâlcea 2019-2020
Clubul Rotary Timișoara donează un plămân artificial de 22.000 de euro Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara

Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara are nevoie urgentă de aparate cu ventilație mecanică, pe lângă ceea ce deține, pentru a veni în sprijinul celor afectați de COVID 19.

Prin urmare Clubul Rotary Timișoara achiziționează un plămân artificial în valoare de 22.000 de euro, împreună cu consumabilele aferente, pentru a veni în ajutorul spitalului și al pacienților.