Persoană de contact: Andreea LUTZ
20
sept.
2023
Timișoara, TIMIŞ
Romania

Cu multă bucurie, generată de faptul că iubitorii muzicii clasice din Timișoara primesc din nou ceea ce merită din plin, dar și cu mândrie, pentru că reușim încă odată imposibilul în acest an al Timișoarei Capitală Europeană a Culturii, aducem vestea că în 14 și în 20 septembrie 2023 vom avea parte în orașul nostru de două spectacole mari din această ediție a Festivalului Enescu. 

Rotary Cetate reușește să facă o surpriză mare pentru publicul timișorean cu două evenimente care vor marca această toamnă din punct de vedere muzical. 

În 14 septembrie, ora 19:00, Camerata Bern va concerta pe scena Filarmonicii Banatul. Fondată în 1962, în Elveția, orchestra îmbină inovația și calitatea artistică la cel mai înalt nivel posibil, bucurându-se de apreciere la nivel mondial. Începând cu 2018, Patricia Kopatchinskaja este directorul artistic al ansamblului. Camerata Bern abordează un repertoriu vast, de la muzica barocă, până la cea contemporană. Cu propriul său ciclu de concerte în Berna și legături strânse cu orașul, ansamblul apare în mod frecvent la festivaluri internaționale și în săli de prestigiu din Europa, America de Nord și de Sud, precum și în Asia, interpretând alături de artiști de renume, cum ar fi Antje Weithaas, Anna Prohaska, Sol Gabetta, Pekka Kuusisto, Sergio Azzolini sau Kristian Bezuidenhout.

În 20 septembrie, tot pe scena Filarmonicii Banatul, publicul va avea parte de un concert inedit susținut de Manchester Camerata, ansamblu apreciat de către publicația The Times ca fiind „cea mai curajoasă orchestră din Marea Britanie”. Cu numeroase concerte și colaborări la activ, Manchester Camerata reprezintă un amestec de măiestrie și excelență artistică. Orchestra s-a făcut remarcată nu doar prin prisma colaborărilor internaționale, cu artiști de renume mondial precum Martha Argerich sau New Order, cât și prin prisma implicării sale în sănătatea psihică a comunităților, din perioada pandemică, când a oferit publicului concerte deosebite.

Concertele oferite de Rotary Cetate vor încheia o serie de șase concerte de excepție la Timișoara, primele patru fiind organizate de Asociația Scena Muzicală. 

Festivalul George Enescu este cel mai mare festival de muzică clasică din România și unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa. Prima ediție a festivalului a fost organizată în 1958.

Mai multe informații și bilete puteți găsiți aici - https://festivalulenescutimisoara.ro/ și http://bit.ly/3YtNdc0.

Mulțumim Andreea Lutz, Past President Rotary Cetate 2022-2023 și asistent Guvernator District 2241 România și Republica Moldova 2023-2024, pentru idee, inițiativă și munca susținută!