Dragi prieteni, 

 

Aceasta este prima mea scrisoare in calitate de al 20-lea Guvernator al districtului nostru si ma simt extrem de onorat pentru acest privilegiu unic intr-o viata de om, acela de a servi mai presus de sine Districtului, voua, tuturor, celor care va dedicati timpul pentru a face diferenta in comunitatea in care traiti. 

Ma intalnesc tot mai des cu persoane care ma intreaba ce este Rotary. Le raspund simplu: oameni de actiune. Rotary e format din lideri din diferite domenii care se reunesc, fac schimb de idei si actioneaza. Fapte, nu vorbe. Oameni care fac lucruri concrete cu impact masurabil, care creaza schimbari durabile in comunitatile lor. 

Insa e ceva ce ne uneste, ceva ce ne-a adus laolalta, ceva ce sta la baza a tot ceea ce facem. asa cum bine a definit presedintele Mark Maloney, Rotary este o organizatie a indivizilor uniti de un scop comun, de o conexiune care se afla in centrul experientei Rotary.  Intr-adevar, Rotary ne permite sa ne conectam unul cu altul in moduri profunde si semnificative, tocmai prin diferentele noastre. Ne conecteaza chiar si intamplator la oameni pe care nu ne-am fi intalnit niciodata daca nu ar fi fost Rotary. Ne conecteaza la comunitatile noastre, la oportunitatile profesionale si la cei care au nevoie de ajutorul nostru. aceasta conexiune este prietenia, motorul Rotary, motorul dezvoltarii oricarei comunitati, motorul dezvoltarii umane, sociale si economice. Prietenia aduce oamenii laolalta si ii uneste spre un scop comun. Pentru ca nimeni nu poate schimba lumea de unul singur, forta eforturilor individuale, asa cum spune Paul Harris, nu cunoaste margini. Este un adevar simplu, dar puternic, ce sta la baza intregii mele activitati. 

Am inceput acest mandat plin de recunostinta pentru sustinerea voastra, pentru increderea pe care mi-ati oferit-o, plin de optimism si speranta ca impreuna putem crea o schimbare durabila. schimbarea incepe in mentalitate, iar apoi se rasfrange in propriile actiuni, devenind in timp o constanta, o armonie intre gand si fapta. 

 

Dintotdeauna am crezut ca schimbarea de durata incepe cu propria persoana, cu fiecare individ in parte, de jos in sus. asa ca am numit programul de guvernare pentru mandatul 2019-2020 Rotary Planteaza ACUM, a carui lansare a avut loc in acest sfarsit de saptamana la Oradea. 

Mi-au fost alaturi prieteni dragi, printre care si celebrul Dorin D. Prunariu, primul si singurul cosmonaut roman, si el membru Rotary. A vorbit despre momentele in care a vazut pentru prima data planeta noastra din afara. O astfel de privire de ansamblu te schimba pentru totdeauna, iar Dorin ne-a marturisit ca a simtit atunci nevoia sa protejeze aceasta planeta, atmosfera ei, solul, subsolul, zona marina. Rotary, pentru el, i-a oferit un cadru organizat in care sa implementeze schimbarea ACUM. sunt extrem de bucuros ca oameni precum Dorin, cu vedere de ansamblu, se alatura organizatiei noastre si inteleg scopul nostru comun, inspirand generatii intregi sa fie schimbarea ACUM pe care si-o doresc in lume. 

Ce inseamna ACUM? Actiune, Constiinta, Unitate, Mentalitate. Iar proiectele concrete pe care le sustin vizeaza sectoare precum ecologia, educatia si sanatatea. totul, sub semnul celor 4 intrebari. Cata vreme raspunsul la cele 4 intrebari este Da, va garantez ca schimbarea pe care o vom produce prin actiunile noastre este una de durata. 

Am decis sa imi dedic acest an inspirarii, imputernicirii si conectarii oamenilor cu vocea si viziunea Rotary pentru un viitor mai bun. Lumea are in continuare nevoie de lideri, si poate ACUM mai mult ca niciodata. Noua nu ne lipsesc solutiile la problemele noastre. avem nevoie de oameni care au perspective diferite, care sa ne confrunte modul traditional in care vedem lucrurile si sa ne determine sa ne schimbam modurile actuale de gandire, care sa canalizeze viziunea noastra intr-un progres care sa fie in beneficiul tuturor. avem nevoie de mai multi lideri la toate nivelurile societatii, avem nevoie de mai multi juristi, ganditori, oameni de  afaceri, de stiinta, ingineri, artisti, de oamenii de toate zilele, de peste tot. Pentru ca avem nevoie de puncte de vedere diferite, sa ne intensificam eforturile, sa realizam ca soarta noastra este intretesuta si ca impreuna putem realiza ORICE ne propunem. Sa ne ajutam sa ne ducem ACUM soarta intr-un viitor mai stralucitor, sa lasam ACUM o mostenire durabila generatiilor care ne urmeaza. aer curat, educatie sanatoasa si sanatate.  Lucruri de baza, pe care insa noi le-am neglijat. ACUM e momentul sa facem ceva. Iar Rotary chiar face. 

Ma uit cu drag in fiecare zi la proiectele pe care le postati si imi creste inima de fiecare data cand vad cate lucruri minunate faceti pentru comunitatile din care faceti parte! Sunteti exemple demne de urmat, iar eforturile voastre merita sa fie cunoscute de catre toata lumea si amplificate. Povestile voastre sunt cele care se remarca cu adevarat, povestile legaturii dintre voi, cei care sunteti uniti de prietenie, care va intalniti prin servicul mai presus de sine, voi, cei care ati reusit sa imbunatatiti in bine vietile oamenilor. 

De accea, impreuna cu echipa mea, vom face cunoscute proiectele voastre lumii intregi. Intr-un ocean de indiferenta si negativitate, faptele voastre bune nu doar ca fac diferenta, dar sunt sursa de inspiratie pentru altii care vad ca se poate. Ceea ce imi propun in mandatul meu este sa promovez lucrurile frumoase pe care le faceti atat in District, cat si la nivel international, sa cresc generatii noi de lideri si sa invatam impreuna cum sa ne amplificam eforturile. Toate seminariile de pregatire a noilor echipe de conducere a cluburilor au fost publicate pe platforma noastra de evenimente. si membrii simpli, fara functii de conducere, pot sa vizioneze toate aceste materiale video. Va asigur ca veti descoperi elemente care va pot ajuta sa performati mai bine in plan personal si profesional. 

Va chem sa ne fiti alaturi in continuare prin implicarea voastra activa in activitatile cluburilor din care faceti parte si sa va readuceti aminte ca prietenia este liantul de baza dintre noi. Va chem sa ne sustineti prin distribuirea mesajelor noastre pe paginile de socializare ale cluburilor si prin incurajarea colegilor din alte cluburi care fac proiecte de impact. Va chem sa ne sustinem unii pe altii prin amplificarea mesajului nostru in mediul digital, dar mai ales in intalnirile fata in fata. 

Conexiunea adevarata are loc atunci cand petrecem timp de calitate unii cu altii. De aceea, va propun sa gasiti metode alternative si informale pentru a tine sedintele de club. avem intreaga vara la dispozitie pentru a ne gandi cum putem face din intalnirile cu prietenii rotarieni, un prilej de bucurie, sarbatoare si conexiune autentica. 

Celor care au intrat in noul mandat cu functii de conducere, dar si celor care vor sa aprofundeze cultura organizatiei noastre, va las la dispozitie aceste resurse utile de traininguri, instrumente media si seminarii de pregatire specific pe care le-am pregatit special pentru voi, familia Rotary, toti cei 3500 de prieteni. 

https://learn.rotary.org/members/learn/catalog

http://www.evenimenterotary.ro 

https://brandcenter.rotary.org 

Vreau sa va multumesc anticipat pentru tot ce veti face. Ma simt profund onorat sa va fiu alaturi in calitate de Guvernator in demersurile voastre de a face lumea un loc mai bun, zi de zi, an de an.

Uniti de prietenia care este centrul experientei Rotary si mereu sub auspiciile celor 4 intrebari, va chem sa plantam impreuna Actiune, Constiinta, Unitate si Mentalitate in viata noastra si in comunitatile din care facem parte. 

 

Cu prietenie, 

Marian Neagoe 

District Governor 2241

 

Te invit sa te conectezi cu mine si sa fii la curent cu ceea ce fac:

https://www.facebook.com/marian.neagoe.aCUM/

https://www.instagram.com/marian.neagoe.acum/ 

 
Rotary International
 
Proiecte districtuale
 
 
iulie 2019
L J L M F S D
02
03
04
07
11
12
13
14
15
16
20
21
23
24
25
26
27
01
02
03
04
 
Calendar Guvernator